خصوصیات کودک باهوش از دید روانشناسی و رفتارشناسی | جدیدترین مقاله

کودک باهوش دانشمند _ بلز

اگر کودک باهوشی دارید به او اجازه دهید در چند رشته ورزشی و یا چند رشته موسیقی و یا چند رشته هنری فعالیت کند و هوش خود را بین همه آنها تقسیم کند

بهره هوشی بیش از حد، برای کودک باهوش دردسر ایجاد می کند. این خصوصیت مانند قد خیلی بلند باعث گرفتاری است و کودک باهوش مجبور می شود خود را از دید دیگران پنهان کند.

کودکی که به هر دلیلی باهوش است را نباید تحت فشار قرار داد که بیشتر و بیشتر در یک خط بماند یعنی هوش او باید در بخش های گوناگون پخش شود. اگر آب فراوان در یک مسیر حرکت کند تبدیل به سیل می شود و همه چیز را خراب می کند. کودک باهوش نیز چنین وضعیتی دارد.

اگر کودک باهوش شما فقط در یک مسیر پیشرفت کند یکدفعه به آخر خط می رسد و منزوی خواهد شد. بنابراین  باید آنقدر کارهای متفاوت در دست داشته باشد که یکدفعه فیزیکدان و شیمی‌دان بار نیاید که فاجعه به بار خواهد آمد.

چه ورزشهایی مناسب کودکان باهوش است؟

ضمنا کودکان باهوش را در ورزشهای انفرادی شرکت ندهید زیرا در ورزشهای انفرادی مانند شنا دوست دارد رقابت کند و پیروز باشد ولی چون در انتها به جایی می‌رسد که همیشه اول است و هیچ کس در آنجا نیست که رقیب او باشد، تنها می‌ماند و می‌شکند. ولی در بازیهای جمعی اینطور نیست.

کودک باهوش باید در بازیهای جمعی مانند بسکتبال و فوتبال و والبال مشارکت داده شود تا در آنجا در حد خودش بدرخشد و قهرمانی به تنهایی برای خودش نباشد.

این مطلب را هم بخوانید  نقاشی کودکان | نقاشی، دریچه ای برای ورود به دنیای بچه ها

کودک باهوش و ورزشهای گروهی_ بلز

فرزند شما باید بچه خوبی باشد
خواهر یا برادر خوبی باشد
همسر خوبی باشد
پدر یا مادر خوبی باشد
همکار خوبی باشد.
قرار نیست دانشمند باشد.

خدا هم آدمهای متوسط را بیشتر دوست دارد چون تعداد بیشتری از آدمهای خلق شده، آدمهای متوسط هستند.( شوخی )

ما به این دنیا آمده‌ایم که زندگی کنیم.
ما نیامده‌ایم که برنده شویم.

ما نیامده‌ایم تنها شویم.
ما نیامده‌ایم از بقیه جدا شویم.

بنابراین بچه‌هایی که تواناییها و ظرفیتهای بالایی دارند را در قسمتهای مختلف بگذارید که جنبه‌های مختلف و متفاوتشان رشد کند وگرنه یک بچه ناقص‌الخلقه خواهید داشت یعنی بچه‌ای درست می‌کنید که یک سر بزرگ ولی دست و پای کوچکی دارد.

دست از روحیه رقابتی دادن به فرزندتان بردارید.و بگذارید در جمع باشد و متوسط تا اینکه تنها باشد و نابغه.

مدرسه تیزهوشان، قبولی در بهترین رشته از بهترین دانشگاه ها، کلاسهای خصوصی و گرانقیمت، … اینها چیزهایی هستند که والدین فکر می کنند با آنها کودک باهوششان خوشبخت می شود و خوشحالتر است.  به خاطر موضوعاتی که فرض می‌کنید درست است و یا حتی به خاطر خودتان، فرزندتان را به آتش نکشید.

ما ابدا نمی‌خواهیم از کودک باهوش خود، دانشمند درست کنیم. ما می‌خواهیم او را انسان بار بیاوریم.

برای کودک باهوش آزادی مهمترین خواسته است:

مهمترین فرصتی که در اختیار بچه های باهوش باید قرار گیرد آزادی است و بدترین چیز آن است که در یک خط قرار گیرند و دیگران برای آنها تکلیف تعیین کنند.

بگذارید کودکان باهوش درست رشد کنند.

دکتر_هلاکویی

2 دیدگاه در “خصوصیات کودک باهوش از دید روانشناسی و رفتارشناسی | جدیدترین مقاله

    • محمود حسنی زاده میگوید:

      سلام خدمت آقای رستمی
      لطفا اگر پیشنهادی برای بهتر شدن مطالب دارید مطرح نمایید.
      با تشکر
      حسنی زاده

ارسال دیدگاه بسته شده است.