بوی شیر مادر | روشهای اثبات شده برای قطع شیر شب کودک

بوی شیر مادر2 _ بلز

بوی شیر مادر و بوی بدن مادر از جمله عطرهایی است که نمونه مشابه ندارد و کودک با استشمام آنها از خود بیخود می شود و تمایل شدید دارد که به هر طریقی شده، آنها را بدست بیاورد. اگر نتواند با حرکات خود تمایلش را ثابت کند مطمئن باشید که راه حل نهایی او گریه کردن و جیغ زدن است.

بوی شیر مادر و بوی بدن مادر، قطع کردن شیر شب کودک را برای مادر مشکل می کند:

چرا باید شیر شب رو قطع کنیم؟

1- چون شیر روی دندان های کودک باقی می ماند وباعث پوسیدگی دندان می شود.

2- کودک طی شب, چندین بار برای شیر خوردن، از خواب بیدار می شود، پس نمی تواند به خواب عمیق برود و این کار باعث کاهش ترشح هورمون رشد شده و رشد کودک مختل می شود.

3- شیر شب باعث سیری کاذب روزانه می شود و باعث بدغذایی و بی اشتهایی کودک در طول روز می شود و رشد کودک را با اختلال مواجه می کند.

4- به دلیل اینکه کودک عادت می کند در طی شب و موقع خواب شیر بخورد در سنین بالاتر، به سختی از شیر گرفته میشود.

بوی شیر مادر _ بلز

شرایط لازم برای از شیر شب گرفتن نوزاد :

1) سن مناسب برای اقدام به گرفتن شیر شب, 4 تا 6 ماهگی است.

2) حداقل وزنی که کودک باید داشته باشد 8 کیلوگرم است.

3) تغذیه تکمیلی باید شروع شده باشد تا کودک بتواند برای وعده شام و قبل از خواب, از غذاهای پرکالری استفاده کرده و در طی شب گرسنه نشود.

این مطلب را هم بخوانید  کودک شلخته | چگونه منظم بودن را به کودک آموزش بدهیم؟

4) کودک بیماری خاصی نداشته باشد یا در حال دندان درآوردن و… نباشد.

5) طی روز خوب شیر بخورد.

6) وزن گیری نرمال داشته باشد.

7) مطمئن باشید طی دو هفته بعد، شرایط مکان خواب کودک طی شب تغییر نمیکند.

8) مادر و کودک در آرامش کامل باشند و هیچ تنش و استرسی نداشته باشند.

بوی شیر مادر3 _ بلز

چگونه اقدام به گرفتن از شیر شب کنیم؟

بوی شیر مادر آنقدر جذاب است که قطع ناگهانی آن باعث لطمه به نوزاد می شود بنابراین قطع شیر شب باید تدریجی باشد و کاری کنید که به خواب کودک نظم بدهید تا کودک بتواند به خواب ممتد شبانه 5 الی 7 ساعته برسد. مثلا اگر کودک 4 بار در طی شب شیر می خورد آن را به سه بار بعد 2 بار بعد 1 بار کاهش دهید و در نهایت کامل شیر شب را قطع کنید.

ابتدا با وعده های میانی شروع کنید و وعده وسط را حذف کنید. به این صورت که اگر کودک شیر مادر می خورد، زمان وعده میانی را به مرور کمتر کنید تا آن وعده حذف شود.

درمورد نوزادی که شیر خشک میخورد از حجم شیر هر وعده یک پیمانه کم کنید.  این کار را انجام دهید تا کودک با حذف همان یک وعده، وارد خواب عمیق شود و خودبخود فاصله شیر خوردن های بعدی بیشتر گردد.

اگر کودک در این فاصله بیدارشد، او را در آغوش بگیرید، نوازش کنید، لالایی بخوانید، کمی آب بدهید و دوباره بخوابانید.

کودک در روزهای اول بد اخلاقی و بد قلقی خواهد کرد. حوصله بخرج دهید و حتما از همسرتان کمک بگیرید. چون کودک با لمس شما و بوی شما و شیر, اصرار به خوردن شیر خواهد داشت.

این مطلب را هم بخوانید  کتاب حمام کودک | 16 کتاب برای سرگرمی کودک در حمام

از شیر گرفتن شب، حدود دو هفته الی 1 ماه زمان خواهد برد. سعی کنید از همان ماههای اول, کودک را در گهواره جداگانه ای بخوابانید تا موقع از شیر گرفتن , بوی شیر مادر و بوی بدن مادر از خواب بیدارش نکند.

با سیر کردن کودک قبل از خواب, به او کمک کنید تا راحت بتواند ساعتهای طولانی شب بدون شیر خوردن بخوابد. عصرها، حدود ساعت 7 غذای خوب و پرکالری به کودک بدهید. نیم ساعت الی یک ساعت قبل از خواب هم شام برایش سرو کنید.

خیلی ساده است ولی کمی زحمت دارد. بوی شیر مادر و بوی بدن مادر، باعث می شود تا او به تنهایی از پس اذیتهای شبانه نوزاد برنیاید و کمک همسرش را نیاز داشته باشد. چون هر چه بیشتر فرزندش را در آغوش بگیرد، نوزاد اشتهایش برای خوردن شیر شبانه بیشتر می شود. این خاصیت بوی مادر است.

این مقاله را به عشق مادرم در روز مادر سال 1400 نوشتم.

مادرم، روزت مبارک. گرچه خودت نیستی ولی بوی تو سراسر زندگیم را عطرآگین کرده است.

نویسنده: محمود حسنی زاده مدیر وبسایت بلز (  www.bells.ir )