نوزادان چگونه یاد می گیرند: راههای صحیح مراقبت از نوزادان

نوزادان چگونه یاد می گیرند؟

نوزادان شگفت انگیز هستند اگر …

اگر تابحال به این مسئله فکر کرده اید که نوزادان چگونه یاد می گیرند باید بدانید که در روزها و هفته های آغازین تولد، ممکن است به نظر برسد که کودک شما کاری جز غذا خوردن ، خوابیدن ، گریه کردن و پر کردن پوشک انجام نمی دهد. اما باید بدانید که نوزاد شما دائما در حال یادگیری است. او می تواند آنچه را که در اطرافش اتفاق می افتد ببیند و بشنود و نیازها و علایق خود را به دیگران منتقل کند. والدین می توانند با بازی با بچه ها به آنها کمک کنند تا یادگیری آنها سریعتر و موثرتر انجام پذیرد.

نوزادان می توانند چهره ها و اشیاء را در اشکال ، اندازه ها و رنگ های مختلف ببینند. آنها می توانند تفاوت بین صدای والدین خود و دیگران را تشخیص دهند. وقتی نوزادان خود را درآغوش ما قرار می دهند تعجب می کنیم  و شگفت زده می شویم که چگونه آنها قادر به مکیدن هستند و با گریه کردن نیازهای خود را برآورده می کنند و گاهی خود به خود آرام می شوند. اکثر نوزادان می توانند همه این کارها را به محض متولد شدن انجام دهند.

شما اولین معلم کودک خود هستید

اولین تجربه ها تأثیر بسیار مهمی بر آینده نوزاد شما دارند. به همین دلیل است که شما برای رشد و نمو نوزاد خود بسیار مهم هستید. شما با مراقبت از نوزاد خود و نوع رفتار با او، بر نحوه و میزان رشد مغز نوزاد خود تاثیر فراوانی می گذارید.

توجه محبت آمیز به نوزاد باعث می شود سلول های جدید مغز او در مسیر رشد سریعتر قرار بگیرند و با یکدیگر به تعادل برسند که باعث نتایج زیر می شود:

  • احساس امنیت و اطمینان
  • درک ایده ها و اطلاعات جدید
  • پرورش بدنهای سالم

 

چیزهایی که باید مراقب آنها باشید

نوزاد شما دارای سبک یا شخصیت متفاوتی نسبت به سایر نوزادان است. آشنایی با علایق، نیازها و توانایی های کودک بسیار سرگرم کننده و جذاب است. دریابید که کودک شما چگونه با افراد و موقعیت های دیگر ارتباط  برقرار می کند. اینکه نوزادان چگونه یاد می گیرند و چگونه رفتار می کنند همیشه مورد بررسی کارشناسان بوده است.

  • بعضی از نوزادان فعالیت بیشتر را دوست دارند ، بعضی دیگر کمتر.
  • بعضی از نوزادان هنگام خندیدن یا گریه کردن صدای بلندتری دارند، بعضی دیگر طبیعتاً ساکت ترند.

همه نوزادان در صورت سیر شدن یا خستگی یا خرابکاری به روش خودشان به ما اطلاع می دهند.

بعضی از راه هایی که ممکن است نوزاد به شما بگوید زمان چرت زدن است ، عبارتند از:

  • از برقراری تماس چشمی خودداری می کند
  • خواب آلود یا آشفته می شود ، ممکن است زیاد گریه کند
  • سرفه می کند یا آب دهان بیرون می ریزد
  • چشم می مالد

شما بعنوان والدین نوزاد باید مراقب سلامتی و شادابی خود باشید

کودکان در سال اول زندگی خود سریعتر از هر زمان دیگری در زندگی خود رشد می کنند. این کار زمان و انرژی زیادی را از شما می گیرد. شما باید سالم و شاداب باشید تا بهترین شروع ممکن را به فرزند خود هدیه بدهید. وقتی احساس خوبی نسبت به خود دارید ، به کودک خود نیز کمک خواهید کرد که احساس شادی و امنیت کند. به همین دلیل است که شما باید زمانی را برای مراقبت از خود پیدا کنید. وقتی نیاز به حمایت یا کمک دارید، از دوستان و نزدیکان خود بخواهید به شما در نگهداری از نوزاد کمک کنند تا شما بتوانید استراحت کنید. بعد از استراحت ، انرژی بیشتری خواهید داشت و می توانید با کودک خود تفریح ​​بیشتری داشته باشید.

دیگران که از نوزاد شما مراقبت می کنند

ایجاد ارتباط نزدیک با والدین و اعضای خانواده مهم است. این به نوزادان کمک می کند تا روابط مثبتی با دیگران برقرار کنند.

  • با اجازه دادن به افراد دیگر که در کنار شما هستند و با کودک شما صحبت می کنند ، کودک شما می آموزد که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کند.
  • هنگامی که نمی توانید برای مدتی با کودک خود باشید ، بهتر است از نزدیکان مورد اعتماد خود بخواهید در کنار نوزاد شما باشند. نوزاد شما یاد می گیرد که از اطرافیان خود محبت و مهربانی را دریافت کند و از آن لذت ببرد.
  • اگر تصمیم دارید فرزند خود را نزد  یکی از بستگان، دوستان یا پرستار کودک بگذارید، مطمئن شوید که مراقبت کننده و محیط اطراف به اندازه کافی یک محیط سالم ، ایمن و آرامش بخش را فراهم می کند. به این ترتیب ، شما نسبت به مراقبت ایمن و محبت آمیز ارائه شده احساس اطمینان خواهید کرد.

شروع قوی برای زندگی

نوزادان سال اول زندگی خود را صرف یادگیری احساس امنیت و محبت و دوست داشتنی بودن می کنند.

آنچه در بالا بعنوان عشق نوزاد مطرح شد بعلاوه روشهای منحصر به فرد که هر پدر و مادر در برخورد با نوزاد خود دارد به فرزند شما قدرت بدنی برای مبارزه با بیماری، قدرت احساسی برای حس اعتماد به نفس و توانایی یادگیری چیزهای جدید را می بخشد.

ما به نوزاد خود حس دوست داشتنی بودن و امنیت را در تمام مراحل زندگی می دهیم و مطمئن می شویم که توانسته ایم او را در این زمینه بی نیاز کنیم.

منبع : www.healthychildren.org

ترجمه: محمود حسنی زاده

 

محمود حسنی زاده

Share
Published by
محمود حسنی زاده

Recent Posts

2 خاطره، 2 رفتار، 2 کودک، 2 درس انگیزشی

خاطرات انگیزشی زیادی را شنیدیم و دیدیم. این خاطرات هم انگیزشی هستند و هم آموزنده.…

3 سال ago

خصوصیات کودک باهوش از دید روانشناسی و رفتارشناسی | جدیدترین مقاله

اگر کودک باهوشی دارید به او اجازه دهید در چند رشته ورزشی و یا چند…

3 سال ago

یادگیری زبان دوم برای کودکان | جدیدتری نتایج تحقیقات

فراگیری زبان دوم در بیش از 99 درصد کودکان، زبان انگلیسی است و وقتی از…

3 سال ago

پدر و مادرم، من را که کودکشان بودم طلاق دادند

جدایی والدین تیر خلاصی است بر قلب و روح کودکان. یادمان باشد فرزند شما هر…

3 سال ago

روانشناسی و رفتارشناسی کودک و نوجوان | مجموعه مقالات

وقتی صحبت از روانشناسی و رفتارشناسی کودک و نوجوان می شود هر کسی یک برداشتی…

3 سال ago

مداد سیاه دزد و خیّر | 2 نوع رفتار با کودک و 2 نتیجه متفاوت

قصه ی مداد سیاه دزد و خیّر، جزو درسهای کوتاه ولی بسیار تاثیرگزار در حوزه…

3 سال ago